понеделник, 30 септември 2024 г.

Shooter / Снайперист (2007) BG AUDIO

Shooter / Снайперист (2007) BG AUDIO
Пригответе се за спиращи дъха вълнения с Марк Уолбърг, който възпламенява екрана в най-забележителната си роля досега в Снайперист. Когато уважаваният бивш разузнавач-снайперист от морската пехота Боб Лий Суагър (Уолбърг) е върнат на служба, за да спре опита за убийство срещу президента, немислимото се случва: той е изигран и натопен за покушението. Решен да докаже невинността си, наемният стрелец попада в напрегната надпревара с всяка разузнавателна агенция в страната и съмнителна организация, която го иска мъртъв. Режисъорът на Тренировъчен ден Антоан Фукуа ни представя увлекателен филм с участието на Дани Глоувър (Мечтателки) и Майкъл Пеня (Световният търговски център). Джоуел Сийгъл от Good Morning America заявява, че „Снайперист” е „трилър... с тонове напрегнат екшън”.

неделя, 29 септември 2024 г.

Van Helsing / Ван Хелсинг (2004) BG AUDIO

Van Helsing / Ван Хелсинг (2004) BG AUDIO
Дълбоко в горите на Карпатия се простира мистериозната и митична Трансилвания - свят, който винаги е бил обитаван от злото, където заплахата се надига със залеза на слънцето, и където, чудовищата, бродещи из най-страшните кошмари на човек, оживяват. Зрителите ще се потопят в образен, свръхестествен, но изглеждащ прекалено реален свят на неповторимото творение на Зомърс, в което действието се развива в Лондон, Рим, Париж и Трансилвания от ХІХ в., там, където човечеството е в непрекъсната заплаха от превъплъщаващото се зло: чудовища, надживели няколко поколения, неподвластни на многобройните атаки на обречени смели души. В ръцете на Зомърс, Дракула, Чудовището на Франкенщайн, Човекът-вълк и други са умело пресъздадени като достойни наследници на класическите си предшественици. Отдавайки значимото на завещаните класически образи, Зомърс ги претворява за следващото кино-поколение.

Rock Star / Рок звезда (2001) BG AUDIO

Rock Star / Рок звезда (2001) BG AUDIO
Бурна история за рокепохата на 80-те, изпълнена със здрави акорди и развети коси. От убедителната актьорска игра, през страхотния саундтрак и появата на известни рок музиканти в поддържащи роли, “Рок звезда” е истинско удоволствие. Филмът е създаден по истинска история - дивите и скандални преживявания на известна хеви метъл банда. Един младеж неочаквано е нает да бъде новият вокалист на групата, която боготвори. За един кратък миг, той се превръща от неизвестен провинциалист в звезда и се потапя в свят, по-луд и от най-смелите му фантазии.

All the Money in the World / Всичките пари на света (2017) BG AUDIO

All the Money in the World / Всичките пари на света (2017) BG AUDIO
По документалната книга "Painfully Rich: the Outrageous Fortunes and Misfortunes of the Heirs of J. Paul Getty" (1995 г.) на английския писател и биограф Джон Пиърсън. Ндрангета в Италия подготвя масови отвличания през 70-те години. Рим, 1973 година. Маскирани отвличат тийнейджъра Пол (Чарли Плъмър). Неговият дядо, Жан Пол Гети (Кристофър Плъмър), е американски милиардер, петролен магнат, но е пословичен със своята стиснатост. Похищението на любимия му внук не е достатъчно основание за него, за да се раздели с част от богатството си. За разлика от него Гейл (Мишел Уилямс), майката на Пол, предпочита детето си и се мъчи да промени позицията на най-богатия човек в света. Гети изпраща тайнствения Флечър Чейс (Марк Уолбърг) от охраната си, за да се погрижи за интересите му, а Флечър и Гейл се съюзяват в борбата с времето и решимостта на гангстерите. На повърхността излиза истинската стойност на любовта пред парите. Похитителите искат 17 милиона долара като откуп, но Гети отказва да ги плати. Тогава те изпращат отрязаното ухо на момчето.

The Fifth Estate / Петата власт (2013) BG AUDIO

The Fifth Estate / Петата власт (2013) BG AUDIO
Филмът е вдъхновен от истински събития. Историята разказва за австралиеца Джулиан Асанж в (ролята Бенедикт Къмбербач) и неговия партньор Даниел Домшейт-Берг , които преди да привлекат вниманието на медиите към себе си работят като наблюдатели и анализатори на световните събития, чиито работодатели са привилегировани и богати хора от различни краища на света. Първоначално разполагащи с ограничени средства Асанж и Берг създават интернет-платформа, която позволява на анонимни източници да разпространяват строго секретна информация за действията на правителства и правителствени организации. Но след създаването на сайта “Уикилийкс” Асанж и Берг попадат на строго секретни документи на американското правителство, които бързо привличат вниманието на целия свят към действията на двамата мъже и техните поддръжници. Противоречивата тема “Уикилийкс” залива световните медии, а продължаващите разкрития постепенно обтягат отношенията между Асанж и Берг. Скоро двамата стари приятели се обръщат един срещу друг и едновременно с това стават жертви на собствената си амбиция и медийна популярност. По книгите „Уикилийкс отвътре“ от Даниел Домшайт-Берг и „Уикилийкс“ от Дейвид Лий и Дюк Хардинг

Писмо в бутилка / Message in a Bottle (1999 г.) Романтика/Драма

Писмо в бутилка / Message in a Bottle (1999 г.) Романтика/Драма
Страдащия вдовец Гарет Блейк се занимава със строене на яхти. Да подреди живота си отново за него обаче съвсем не е лесна работа. Но така е преди в неговото селце в Северна Каролина да се появи Тереза Осбърн. Тереза - самотна разведена майка, работеща като журналист за в. “Chicago Tribune”, разпознава в Гарет автора на писмо, което намира в бутилка, изхвърлена на плажа Кейп Код. Писмото е написано тъй прочувствено, че тя се трогва. Кевин Костнър играе Гарет, а Робин Райт Пен - Тереза. Двамата са великолепен романтичен дует в ПИСМО В БУТИЛКА - филм за изгубената и намерена любов, заснет по бестселъра на Никълъс Спаркс от режисьора Луис Мандоки (“Когато един мъж обича една жена”). “Избирай - миналото или бъдещето. Заложи на едното и не съжалявай повече,” съветва Гарет баща му Додж (Пол Нюман). Запомнящ се съвет. Както и чувството, което ще остави у вас тази нежна, трогателна история.

събота, 28 септември 2024 г.

Jumanji: Welcome to the Jungle / Джуманджи: Добре дошли в джунглата (2017) BG AUDIO

Jumanji: Welcome to the Jungle / Джуманджи: Добре дошли в джунглата (2017) BG AUDIO
В новото приключение Джуманджи: Добре дошли в джунглата всичко се преобръща с краката нагоре, когато четирима не съвсем приятели са засмукани в света на Джуманджи. След като откриват стара конзола за видеоигри с игра, за която никога не са чували, те решават да поиграят. Така моментално попадат в джунглата, където се развива действието на Джуманджи, в телата на техните аватари. Четиримата откриват, че не можеш просто да си играеш с Джуманджи – всъщност Джуманджи си играе с теб. Те трябва да се впуснат в най-опасното приключение в живота си или ще останат завинаги в света на играта...

Сблъсъци / Crash (2004 г) Криминале/Трилър

Сблъсъци / Crash (2004 г) Криминале/Трилър
Законът и престъплението, редът и анархията, защитникът и жертвата – те винаги си противостоят и създават предпоставки за сблъсък. Полицаите поддържат реда, гражданите спазват законите. Но дали всички го правят? Можем ли безпрекословно да се доверим на представителите на закона? Скрити зад полицейската значка те могат да вършат престъпления и от праведници да се превърнат в престъпници. Ненавистта и яростта провокират насилие, което руши живота на хората. Защото сме различни и сме обречени на сблъсъци.

Patriots Day / Денят на патриота (2016) BG AUDIO

Patriots Day / Денят на патриота (2016) BG AUDIO
Филмът е създаден по действителните събития и отразява случилото се по време и след атентатите в Бостън по време на маратона на 15 април 2013 година. В началото на атентата са отчетени две взривни устройства, а малко преди 15 часа има 264 ранени и трима загинали. Полицията започва незабавно издирване на нападателите. Комисар Ед Дейвис(Джон Гудман) поема разследването на терористичната атака по време на спортното събитие. Това е най-голямото разследване в кариерата на Дейвис, като по това време в града вилнее ужас и хаос. Полицията мобилизира целия град за да намери извършителите. Неуморната работа на полицейските служители, като сержант Томи Сондърс (Марк Уолбърг), в крайна сметка води до двама заподозрени...

Връщане до подателя / Return to Sender (2015)

Връщане до подателя / Return to Sender (2015)
Историята проследява една жена, жертва на безскрупулно насилие, която поема трудния път да извоюва отново живота си…

Болка и величие / Pain and Glory (2019 г) Драма

Болка и величие / Pain and Glory (2019 г) Драма
„Болка и величие“ разказва за серия от срещи на Салвадор Майо – прехвърлил зенита си филмов режисьор. Някои от срещите са физически, други са спомен: детството му през 60-те, когато той и семейството му се преместват в Патерна в търсене на просперитет, първата му страст, първата му любов като пораснал в Мадрид през 80-те, болката му от края на тази връзка, писането като терапия, за да забрави, преждевременното откриване на киното, изправянето пред невъзможността да продължи да снима филми… “Това е зряла творба, майсторски изваяна, от която бликат много от познатите щрихи на Алмодовар – ярките цветове, страстните прегръдки, както и препратки към вдъхновявалите го филми (от Лиз Тейлър до Фелини), всичко това опаковано в най-добрата партитура на постоянния му композитор Алберто Иглесиас до днес. Алмодовар взема съзнателното решение да отхвърли явната мелодрама в търсене на по-фина автентичност. За зрителите, които са му верни в последните 30 години, това е неговият най-катарзисен филм – за пръв път виждаме душата на маестрото така искрено разкрита.” Това е откъс от рецензия за „Болка и величие“ на Питър Дебрюге в престижното сп. „Variety”.

Пехотинецът / The Marine (2006 г) Екшън/Трилър

Пехотинецът / The Marine (2006 г) Екшън/Трилър
„Пехотинецът“ (на английски: The Marine) е американски екшън филм от 2006 г. на режисьора Джон Бонито, по сценарий на Мишел Галахър и Алън Б. МакЕлрой. Във филма участва професионалния кечист Джон Сина в неговия дебют в киното. Изпълнителен продуцент е Винс МакМейхън чрез филмовото производствено разпределение WWE наречено WWE Studios, и е разпространен в Съединените щати от „Туентиът Сенчъри Фокс“. Морски пехотинец се завръща от битка. Тръгнал с красивата си и любяща жена на почивка, те попадат в престрелка в която жена му е взета като заложник. Мислили си, че са се измъкнали от полицията и преследвачите си терористите са на път да забогатеят и да извършат плановете си без и да подозират кой е по дирите им..., морски пехотинец който е готов да ги премахне и спаси жена си...

петък, 27 септември 2024 г.

Теория на конспирацията / Conspiracy Theory (1997)

Теория на конспирацията / Conspiracy Theory (1997)
Таксиметровият шофьор Джери Флечър (Мел Гибсън) е обладан от конспиративна мания. Той е убеден, че има необяснима връзка с адвокатката Алис Сътън (Джулия Робъртс). Опитва се да я предупреди за подготвяния заговор срещу нея, макар че тя категорично опровергава неговото безпокойство. Но миналото на Джери е изпълнено с осезаеми страхове - въпреки че не си спомня съвсем ясно какво точно му се е случило в миналото. Животът на Джери е сериозно заплашен, и то пред очите на Алис. Мрежата от интриги заплашва да ги въвлече в отчаяна и безизходна ситуация - тогава те двамата се превръщат в необичаен тандем бегълци, търсещи истината.

четвъртък, 26 септември 2024 г.

The Lake House / Къщата на езерото (2006) BG AUDIO

The Lake House / Къщата на езерото (2006) BG AUDIO
Д-р Кейт Фостър най-накрая е открила любовта. Проблемът е, че това е връзка от разстояние. Тя живее в центъра на Чикаго, той – край далечно, усамотено езеро. Има и още: тя е в 2006 година, той - в 2004. Киану Рийвс и Сандра Бълок са заедно за първи път след „Скорост” в тази затрогваща история за любов извън границите на времето. Началото й започва, когато Кейт напуска прекрасната къща край езерото и оставя бележка за следващия наемател, архитекта Алекс Уайлър. Те започват кореспонденция и скоро осъзнават, че означават много един за друг... и че някакси живеят с разлика от две години. Ще могат ли въобще да се срещнат? Какво ще се случи, ако се опитат? Омагьосващ и богат на чувства, „Къщата на езерото” е любовна история за 2004, за 2006, за вечни времена.

сряда, 25 септември 2024 г.

Escape Plan / Невъзможно бягство ( 2013) BG AUDIO

Escape Plan / Невъзможно бягство ( 2013) BG AUDIO
Специалистът по дизайн на затвори Реймънд Бреслин е несправедливо обвинен в извършването на тежко престъпление и е затворен в едно от съоръженията, разработени лично от него. Без да може да разчита на никого, Бреслин трябва да намери начин да се измъкне от конструирания от него затвор, и да се добере до истинските извършители на престъплението и хората, които са го натопили.

Пробив / Unlocked Unlocked (2017 г) Трилър/Екшън

Пробив / Unlocked Unlocked (2017 г) Трилър/Екшън
Алис Расин (Нуми Рапас) е сред най-добрите разпитващи агенти на ЦРУ, но когато не успява да откопчи информация от затворник навреме, за да спаси живота на десетки невинни хора, които загиват в терористичен атентат в Париж, обещаващата и кариера е сериозно компрометирана. Неочаквано тя е извикана в Лондон, след като ЦРУ залавя заподозрян, за когото се смята, че има информация от първа ръка за нов смъртоносен атентат. Алис успешно отключва заподозрения, но преди да успее да предаде информацията на своите началници, получава обаждане, което буди подозренията и. Разбирайки, че е измамена и разследването на ЦРУ е дискредитирано, Алис успява да се измъкне на косъм и се обръща към единствените хора, на които може да се довери. В една напрегната надпревара с времето и играта на котка и мишка между ЦРУ и МИ6, Алис има тежката задача да предотврати смъртоносна биологична атака срещу жителите на Лондон и да разкрие кой стои зад опита за нейното отстраняване.

вторник, 24 септември 2024 г.

Brick Mansions / Престъпно предградие (2014) BG AUDIO

Brick Mansions / Престъпно предградие (2014) BG AUDIO
Престъпно предградие” е римейк на култовия френски екшън “Предградие 13”. Сценаристът на оригинала Люк Бесон отново се заема да пренесе действието от гетата на Париж в Детройт.Неспособна да контролира престъпността в Детройт, местната полиция построява колосална стена около квартала, в който живеят най-опасните престъпници в града. За полицая Деймиън (Пол Уокър) всеки ден е битка с корупцията. За Лино (Давид Бел) всеки ден е борба за почтен живот. Пътищата им се пресичат, когато двамата се оказват на пътя на безскрупулен наркобарон, заплашващ да активира неутронна бомба и да изравни града със земята.

Our Brand Is Crisis / Нашето мото е „Криза“ (2015 г)Комедия/Трилър

Our Brand Is Crisis / Нашето мото е „Криза“ (2015 г)Комедия/Трилър
Във филма на Дейвид Гордън Грийн боливийски кандидат за президент изостава в проучванията на социологическите агенции и затова щабът му привлича на своя страна елитен американски мениджърски екип, воден от гениалния стратег – Джейн Бодийн – Бедствието (Бълок). Макар тя да си е самоналожила изолация след огромен професионален провал, сега решава да се върне в играта заради възможността да победи своя отдавнашен противник Пат Кенди (Торнтън), нает от противниковия щаб.

На износ (2017 г) Екшън/Трилър

На износ (2017 г) Екшън/Трилър
Пристрастен към тръпката, Тони живее за едно-единствено нещо – да стане професионален мотоциклетист. До деня, в който разбира, че майката на сина му (с която са разделени) е свързана с циганска престъпна банда, на която дължи 50 бона за наркотици, които отмъква неин бивш любовник. Единственият начин да я измъкне, е, да използва таланта си на добър мотоциклетист и да го впрегне в услуга на мафиотите. Работейки през деня като шофьор, а през нощта за бандата, Тони се оказва в адска спирала, която го води до ръба на пълно изтощение.

Chasing Mavericks / Господари на вълните (2012)Спортен/Драма

Chasing Mavericks / Господари на вълните (2012)Спортен/Драма
Базиран на вдъхновяващата истинска история на иконата на сърфинга Джей Мориарти, “Господари на вълните” разказва за желанието на талантлив млад мъж да се пребори с най-опасните вълни в Северна Калифорния и за местната легенда на сърфа, който решава да му помогне в това начинание. Това което започва като подготовка за предстоящите предизвикателства се превръща в несломимо приятелство между двама на пръв поглед напълно различни мъже.Разчитайки един друг, те откриват, че няма нищо по-силно и вдъхновяващо от това винаги да даваш най-доброто от себе си и никога да не изоставяш мечтите си, независимо колко трудни за постигане са те. Всички знаят, че сърфът те пренася в друго измерение – среща те със суровата сила на природата, с непредвидимите капризи на водната стихия, със собствените ти страхове и енергията, с която да ги превъзмогнеш. Новият филм, посветен на тази уникална страст, е „Chasing Mavericks”. На фокус в него е животът на младия Джей Мориарти, който си отива от този свят ден преди да навърши 23 години край Малдивите. Мориарти (ролята е поверена на Джони Уестън) е много млад, когато се влюбва в сърфа и страстта му се разгаря под ръководството на по-възрастния майстор Рик „Фрости” Нелсън (в ролята Джерард Бътлър). Тренировките са свръх-енергични – изключителна физическа сила и психическа стабилност трябва да притежава всеки, който има желание да покори вълните при Маверикс – място край брега на Калифорния, където особеният ландшафт на брега оформя гигантски, предизвикателни вълни през зимата. В самия край на миналата година Джерард Бътлър избягва на косъм смъртта по време на снимките – няколко 4-5 метрови вълни край Маверикс го повалят под водата и го повличат към опасните скали, преди спасителния екип да се притече на помощ. Според очевидци, Бътлър е поел силата на четири или пет вълни върху главата си. Когато го изваждат от водата, актьорът е бил в съзнание; стоял е на краката си, макар и треперещ, преди да го качат в линейката, но все пак прекарва следващите 16 часа в медицинския център в Станфорд и се отървава с малки наранявания. Както се казва – това са рисковете на професията, и на страстта да даваш всичко от себе си пред камерата. Бътлър определено е от хората, които за нищо на света няма да отстъпят мястото си на дубльор, особено в подобна опияняваща и предизвикателна атмосфера. „Chasing Mavericks” е режисиран от Къртис Хенсън, „с малко помощ” от Майкъл Аптид, който се включва в последните 15 дни от снимките заради налагащата се сърдечна операция на Хенсън. Във филма освен Бътлър и Уестън, участват Левън Рамбин, Елизабет Шу, Абигeйл Спенсър. Филмът ще се появи на екран в Щатите на 26 октомври 2012.

понеделник, 23 септември 2024 г.

Homefront / Отбранителна линия (2013) BG AUDIO

Homefront / Отбранителна линия (2013) BG AUDIO
Екшън-звездата Джейсън Стейтъм изпълнява ролята на бившия агент от Отдела за борба с наркотиците (DEA) Фил Брокър, който с надеждата да остави миналото зад гърба си се мести със семейството си в малък и тих град в провинцията. Но вместо очакваното спокойствие и приятна семейна идилия Фил открива, че града е всъщност залят от престъпност, жестокости и трафиканти работещи за влиятелния главатар на местна банда Гейтър (в ролята Джеймс Франко). За да опази живота на семейството си Брокър е принуден отново да разчита на уменията си за справяне с престъпния контингент, които преди години го превърнаха в един от най-добрите и ефективни агенти на DEA. Сценарист на криминалния екшън-трилър е Силвестър Сталоун, а режисурата е поверена на Гари Фледър (“Нито дума”, “Целуни момичетата”)

My Spy / Моят шпионин (2020) BG AUDIO

My Spy / Моят шпионин (2020) BG AUDIO
Корав агент на ЦРУ е изпратен да шпионира семейството на 9-годишната Клои, след като сделка за оръжия се проваля. Скоро умното момиче разкрива прикритието му и иска да я обучи в тънкостите на професията.

Hounds of War / Хрътките на войната (2024)

Hounds of War / Хрътките на войната (2024)
След като една мисия се проваля, само един от групата наемници остава жив, за да отмъсти за братята си.

неделя, 22 септември 2024 г.

The Vow / Сватбен обет (2012) BG AUDIO

The Vow / Сватбен обет (2012) BG AUDIO
Във филма "Сватбен обет" двойка младоженци се възстановява след претърпян пътен инцидент. Съпругата изпада в кома след катастрофата и сега, когато се събужда лекарите установяват, че страда от амнезия. Мъжът й ще трябва отново да спечели сърцето й. Втори филм за режисьора Майкъл Съкси след изключително успешния телевизионен филм „Сивите градини”, който отнесе цели 6 награди „Еми”, включително и за костюмите и сценографията на българката Калина Иванов. Във филма "Сватбен обет" двойка младоженци се възстановява след претърпян пътен инцидент. Съпругата изпада в кома след катастрофата и сега, когато се събужда лекарите установяват, че страда от амнезия. Мъжът й ще трябва отново да спечели сърцето й. Втори филм за режисьора Майкъл Съкси след изключително успешния телевизионен филм „Сивите градини”, който отнесе цели 6 награди „Еми”, включително и за костюмите и сценографията на българката Калина Иванов.

Music and Lyrics / Текст и музика (2007 г) Комедия/Романтика

Music and Lyrics / Текст и музика (2007 г) Комедия/Романтика
Алекс Флетчър (Хю Грант) е залязла поп-звезда от 80 – те, който е принуден да работи по панаири и лунапаркове. Харизматичният и талантлив музикант има възможност да се завърне на сцената, след като получава покана за дует с преуспялата поп-дива Кора Корман, но има един проблем - Алекс не е писал песни от години, той никога не е писал текстове и трябва да създаде хит в рамките на няколко дни. Тогава се появява Софи (Дрю Баримор), чийто усет за лириките събужда музата на отчаяния песнописец. След неуспешна връзка с прочутия писател Слоън Кейтс (Кемпбъл Скот), Софи е готова да работи, с който и да е, особено с отговорния Алекс.

All About Steve / Луда по Стийв (2009 г) Комедия/Драма

All About Steve / Луда по Стийв (2009 г) Комедия/Драма
Сандра Бълок ("Предложението" ) и Брадли Купър ("Последният ергенски запой" ) са звездите в тази уникално смешна комедия за последиците от една краткотрайна среща между непознати. Ексцентричната и влюбчива Мери е уредена със среща с непознат от своите родители. Тя веднага се влюбва в телевизионния оператор Стийв, но неговите чувства далеч не са толкова близки до нейните. За любовта на Мери прегради няма и скоро тя се отправя на пътешествие из цялата страна, само за да е по-близо до своя любим. Въпреки медийното внимание, което скоро я обгръща отвсякъде Мери може би е на път да намери истинското си призвание в живота... и мъжът на мечтите й!

Amateur Night / Нощта на аматьорите (2016 г)Комедия/Драма

Amateur Night / Нощта на аматьорите (2016 г)Комедия/Драма
Въпреки, че Гай е спечелил много награди в училище за архитектурни дизайни, години след завършването си той все още е без работа в тази сфера. Когато жена му Анн му съобщава, че е бременна и е на път да загуби здравните си осигуровки, Гай ще трябва да загърби мечтата си за професия свързана с архитектура и да тръгне по много по-различен път. Обява от Крейгслист за шофьор изпраща един ден Гай на едно щуро пътешествие в света на проституцията, свят пълен с пари, където хиляди долари минават всяка вечер през ръцете на всеки захванал се с това. Силно решен да докаже, че може да изкара пари за семейството си, Гай се съгласява да стане охрана, шофьор и …

The Patriot / Патриотът (2000) BG AUDIO

The Patriot / Патриотът (2000) BG AUDIO
Мел Гибсън в ролята на Бенджамин Мартин - герой по неволя, който бива въвлечен в Американската революция, когато войната стига до прага на неговия дом и заплашва семейството му. Герой от Френско-индианската война, Мартин завинаги се е отказал от битките, за да се грижи за семейството си в мир и спокойствие.Но когато британците стигат до дома му в Южна Каролина и застрашават всичко, на което той държи, Мартин грабва оръжието редом със сина си Гейбриъл (Хийт Леджър, “10 неща, които мразя у теб”) - патриот и идеалист, и повежда храбрите бунтари от опълчението срещу безмилостната огромна английска войска. Скоро Мартин разбира, че единственият начин да опази семейството си, е като извоюва свободата на нацията.

Dog Eat Dog / Вълчи нрав (2016) BG AUDIO

Dog Eat Dog / Вълчи нрав (2016) BG AUDIO
Филмът е вдъхновен от действителни събития и разказва за трима бивши затворници, изправени пред предизвикателството да се сблъскат с външния свят. Омразата им към системата, примесена с неконтролируемите им вътрешни демони, се оказва твърде непредвидима смес. Предстои нов удар, с нови последствия.

Dragged Across Concrete / Озлобени ченгета (2018 г) Криминале/Трилър

Dragged Across Concrete / Озлобени ченгета (2018 г) Криминале/Трилър
Мел Гибсън и Винс Вон са в ролите на двама детективи от полицията, които са отстранени от служба, след като запис с техни груби изцепки достига до медиите. Останали без пари и без много перспективи пред себе си, двете озлобени ченгета се потапят в подземния свят, където не важат никакви правила. Оказва се, че там ги очаква нещо повече, отколкото някога са предполагали.

събота, 21 септември 2024 г.

Stolen / Опасна плячка (2012) BG AUDIO

Stolen / Опасна плячка (2012) BG AUDIO
Режисьорът на „Непобедимите 2“ Саймън Уест се завръща с един наелектризиращ екшън-трилър с участието на Никълъс Кейдж. Бившият крадец Уил Монгомъри излиза от затвора, където е лежал за обир на стойност 10 милиона долара. Той решава да посети дъщеря си Райли, която не е виждал от осем години, но преди да стигне до нея, тя бива отвлечена от стар партньор на Уил, който мнозина са смятали за мъртъв. Похитителят заключва момичето в багажника на таксито си и заявява, че иска десетте милиона долара, които вярва, че са още у Уил. В действителност парите са изчезнали и отчаяният баща няма друг избор, освен да извърши нов банков обир. ## Режисьор : Саймън Уест ## В ролите : Никълъс Кейдж, Джош Лукас, Дани Хюстън, Малин Акерман, Сами Гейл, М. С. Гейни, Марк Вали, Едрик Браун, Бари Шебака Хенли, Дж. Завинаги и др. ## IMDB : Линк към IMDB ## Държава : САЩ ## Година : 2012 ## Времетраене : 96 мин. ## Резюме : Режисьорът на „Непобедимите 2“ Саймън Уест се завръща с един наелектризиращ екшън-трилър с участието на Никълъс Кейдж. Бившият крадец Уил Монгомъри излиза от затвора, където е лежал за обир на стойност 10 милиона долара.Той решава да посети дъщеря си Райли, която не е виждал от осем години, но преди да стигне до нея, тя бива отвлечена от стар партньор на Уил, който мнозина са смятали за мъртъв. Похитителят заключва момичето в багажника на таксито си и заявява, че иска десетте милиона долара, които вярва, че са още у Уил. В действителност парите са изчезнали и отчаяният баща няма друг избор, освен да извърши нов банков обир.

Mechanic: Resurrection / Механикът: Възкресение (2016) BG AUDIO

Mechanic: Resurrection / Механикът: Възкресение (2016) BG AUDIO
Героят на Стейтъм – Артър Бишоп, за пореден път смята, че е оставил миналото зад гърба си, когато разбира, че най-големият му враг застрашава любовта на живота му – Джина. В нейната роля влиза актрисата Джесика Алба, която заедно с Джейсън Стейтъм снима в България миналата година. Бишъп е принуден да обиколи света, за да извърши три невъзможни убийства - и да го направи така, както може най-добре: да изглеждат като случайни инциденти. Филмът е сниман в Тайланд, България, Малайзия и Австралия. В кадрите може да разпознаем сцени от Варна, София и Бузлуджа, където емблематичният паметник се превръща в хеликоптерна площадка.

Maleficent: Mistress of Evil / Господарка на злото 2 (2019) BG AUDIO

Maleficent: Mistress of Evil / Господарка на злото 2 (2019) BG AUDIO
Анджелина Джоли и Ел Фанинг отново вдъхват живот на Злодеида и принцеса Аврора – два от най-ярките образи както на анимационната класика Спящата красавица, така и на цялата филмова идентичност на Дисни. Приключенското фентъзи отново ще разтърси публиката с непознатото минало, което се връща, за да разтърси настоящето на героите. Втората част на „Господарка на злото“ продължава да изследва сложните взаимоотношения между Злодеида и бъдещата кралица, които ще създадат нови съюзи, но и ще се сблъскат с нови противници в стремежа си да защитят всички магически същества, които живеят по техните земи. Което обещава историята да бъде наистина вълнуваща... IMDb : Линк към IMDb ## Cinefish : Линк към Cinefish.bg ## Режисьор : Йоахим Рьонинг ## Участват : Джуно Темпъл, Лесли Манвил, Имелда Стантън, Сам Райли, Харис Дикинсън, Ед Скрейн, Мишел Пфайфър, Робърт Линдзи, Чиуетел Еджиофор, Ел Фанинг, Анджелина Джоли ## Държави : САЩ, Великобритания ## Година : 2019 ## Времетраене : 119 минути ## Аудио : Българско ## Резюме : Анджелина Джоли и Ел Фанинг отново вдъхват живот на Злодеида и принцеса Аврора – два от най-ярките образи както на анимационната класика Спящата красавица, така и на цялата филмова идентичност на Дисни. Приключенското фентъзи отново ще разтърси публиката с непознатото минало, което се връща, за да разтърси настоящето на героите. Втората част на „Господарка на злото“ продължава да изследва сложните взаимоотношения между Злодеида и бъдещата кралица, които ще създадат нови съюзи, но и ще се сблъскат с нови противници в стремежа си да защитят всички магически същества, които живеят по техните земи. Което обещава историята да бъде наистина вълнуваща...

Бедни, но богати/ Poveri ma ricchi (2016 г) Комедия

Бедни, но богати/ Poveri ma ricchi (2016 г) Комедия
Всички в италианското селце Торезека знаят, че семейство Тучи са бедни, но въпреки отчайващото безпаричие се стремят да бъдат щастливи. Всичко се променя, когато печелят 100 милиона евро от лотарията. Местят се в луксозен апартамент в хотел в Милано и започват да харчат с широка ръка. Новоназначеният иконом трябва да ги информира, че да си богат в днешно време не е това, което си мислят – велосипеди вместо ферарита, веганска храна вместо тежкарски угощения. Но когато член на семейството се влюбва в сервитьорка, която мрази богаташи, цялото семейство трябва да се преструва, че отново е бедно. Насред хаоса около забогатяването Тучи започват да осъзнават, че независимо дали са бедни или богати, те са най-щастливи, когато са просто себе си и са заедно.

After Ever Happy / След щастливия край (2022) BG AUDIO

After Ever Happy / След щастливия край (2022) BG AUDIO
Четвъртата част от сагата "След" започва там, където приключи "След падането" - на сватбата на майката на Хардин в Лондон. И докато Хардин решава да се изправи очи в очи с миналото си, Теса се връща в Сиатъл. Там тя се сблъсква с трагедия, която води до труден, променящ живота избор...

петък, 20 септември 2024 г.

Fifty Shades of Grey / Петдесет нюанса сиво (2015) BG AUDIO

Fifty Shades of Grey / Петдесет нюанса сиво (2015) BG AUDIO
Петдесет нюанса сиво е очакваната с огромно нетърпение филмова адаптация на бестселъра, превърнал се в глобален феномен. От публикуването на трилогията „Петдесет нюанса“ е преведена на 51 езика и са продадени повече от 100 милиона екземпляра в електронен и хартиен вариант, което я прави най-печелившата и бързо продаваща се поредица за всички времена. Ролите на Крисчън Грей и Анастейжа Стийл, превърнали се в емблематични герои за милиони читатели, са поверени на Джейми Дорнан и Дакота Джонсън.

Fast and Furious 7 / Бързи и яростни 7 BG AUDIO

Fast and Furious 7 / Бързи и яростни 7 BG AUDIO
Седмият филм от поредицата „Бързи и яростни” излиза под краткото „Яростни 7”, в памет на загиналия в нелепа автомобилна катастрофа през ноември 2013 г. актьор Пол Уокър, изпълняващ ролята на Брайън О`Конър във филмовите продукции. Тъй като „Яростни 7” е не само продължение на екшън сериите на „Бързи и яростни”, но и последният филм с участието на Пол Уокър, неговата премиера е една от най-очакваните за 2015 г. Скоростната екшън лента, чиято световна премиера ще се състои на 03.04.2015 г. е с граничещи с фантастика невероятни и впечатляващи автомобилни каскади, а сюжетът й се върти около желанието на Доминик Шоу (Джейсън Стейтъм) да отмъсти на Доминик Торето (Ван Дизел) и Брайън (Пол Уокър) за смъртта на брат си.

Фермата 2003 г.Трилър/Екшън

Фермата 2003 г. Трилър/Екшън
Джеймс Клейтън е удивителен програмист, изучаващ нелинейна криптография в Масачузетския технологичен институт , който си сътрудничи с група студенти, за да създаде Spartacus, програма за наблюдение, която може да пороби аудиовизуалния хардуер на всеки компютър към главния компютър чрез интернет. Неговата група демонстрира софтуера на Dell на панаир в кампуса, привличайки значителен интерес към употребата му. Докато работи като барман, Джеймс е потърсен от Уолтър Бърк, човек, който работи за Централното разузнавателно управление и твърди, че е познавал починалия баща на Джеймс. След предложение от Бърк да го наеме в агенцията, Джеймс първоначално отказва, докато не преосмисли това като възможност да получи отговори за мистериозната самолетна катастрофа на баща му в Перу няколко години по-рано. Джеймс преминава първоначалните проверки за сигурност и е откаран с автобус с останалата част от класа си до Фермата в провинциална Вирджиния, където преминават обучение като потенциални оперативни работници. Докато е там, Джеймс развива привличане към Лейла Мур и съперничество със Зак, който е съперник на Джеймс за върха в класа. Една вечер по време на тренировъчно упражнение, в което Джеймс и Лейла са обединени, за да следят една цел, те са отвлечени от маскирани нападатели, хвърлени в затвора и изтезавани психологически и физически в продължение на няколко дни. Техните разпитващи искат да знаят какво се случва във Фермата и имената на тези, които преподават там. След като се съпротивляваше дни наред, Джеймс се скъса, когато му казаха за бруталното отношение на Лейла. Той разкрива името на Бърк, в който момент се разкрива, че цялото преживяване е било част от упражнение, което класът е наблюдавал, включително Лейла, и че Джеймс се е провалил, като се е счупил. След това той е премахнат от Фермата. По-късно Бърк търси унилия Джеймс и го информира, че освобождаването му е било част от история за прикритие, защото е избран за неофициален оперативен агент за прикритие или „NOC“. Той дава на Джеймс позиция на ниско ниво за въвеждане на данни в Агенцията (въз основа на това, че напредъкът му във Фермата е достатъчен за тази работа), за да може да се сближи с Лейла, която е завършила Фермата и сега заема по-висока позиция от Джеймс. Бърк обяснява, че Лейла е заподозряна в работа с чуждестранни агенти за кражба на тайни на ЦРУ, по-специално на силно чувствителен компютърен вирус, наречен „ICE-9“, тъй като той предава по електрическата мрежа, а не по телекомуникациите, и лесно може да деактивира всички електрически устройства на планета незабавно, като по този начин се държи подобно на частицата от романа на Кърт Вонегът Котешка люлка . Джеймс се събира с Лейла и двамата започват романтична връзка. Докато пренощува в дома й, той проверява лаптопа й за доказателства за престъпленията й и тя поставя буболечка на ревера на зимното му палто. По-късно той става свидетел на нейното спускане на живо в Юниън Стейшън и следва мистериозния агент, който прибира това, което Лейла е оставила. Двамата завършват в престрелка на влаковите релси и агентът, за когото се разкрива, че е Зак, е убит. Вярвайки, че и двамата са предатели, Джеймс се изправя срещу Лейла, която му казва, че Зак е бил НОК, а не той, и че тя е била натоварена със задачата да оцени протоколите за сигурност на централата на ЦРУ, защото се е страхувало, че някой друг краде материали на ЦРУ. След това Джеймс отива на среща с Бърк, където се изправя срещу Бърк относно това, което наистина се случва. Бърк твърди, че смъртта на Зак е фалшифицирана, че пистолетът, който Бърк е дал на Джеймс, е зареден с несмъртоносни боеприпаси и че всички възнамеряват да се срещнат скоро за разбор. Въпреки това, Бърк хваща Джеймс неподготвен и стреля по него, като го пропуска на косъм, но издухва задния прозорец на автомобила му в процеса, доказвайки, че пистолетът всъщност е бил зареден с бойни патрони и следователно Зак наистина е мъртъв. Бърк преследва Джеймс през изоставения склад, пред който са били паркирани, като се подиграва на Джеймс по пътя с обяснение защо е измислил сложната лъжа, за да ги замеси и да прикрие собствените си престъпления за продажба на тайни на агенцията на чужди правителства. Междувременно Джеймс е настроил лаптоп, работещ със Spartacus; въпреки че не успя да се свърже, той кара Бърк да вярва, че успешно е предал признанието му обратно на Агенцията и сега той е обвинен за всичко. Бърк ядосано унищожава лаптопа и преследва Джеймс от склада, където го чака ударен екип на ЦРУ, воден от Денис Слейн, друг инструктор от фермата. Бърк започва тирада, изразявайки оплакванията си срещу Агенцията, вярвайки, че никога не е бил оценен за всички жертви, които е направил в кариерата си. Слейн разбира, че Бърк е този, когото търсят, и насочва ударния екип да насочи Бърк, за да го арестува, разкривайки, че първоначално са били там, за да арестуват Джеймс. Осъзнавайки сега, че наистина е обвинен, Бърк отказва да бъде задържан и вместо това вдига празния си пистолет към ударния екип , който стреля и го убива. След това Слейн кара Джеймс обратно в централата за разпит, като по пътя загадъчно споменава, че Джеймс е трябвало да бъде в тази работа, защото „това е в [му] кръвта“, което предполага, че баща му всъщност е работил за агенцията, въпреки По-ранното отричане на такова от Бърк.

The Other Guys / Ченгета в резерв (2010)

The Other Guys / Ченгета в резерв (2010)
## Режисьор : Адам МакКей ## В ролите : Деймън Уейънс-мл., Адам МакКей, Стив Куган, Марк Уолбърг, Уил Фарел, Ева Мендес, Самюел Л. Джаксън, Дуейн Джонсън - Скалата, Майкъл Кийтън, Крейг Робинсън, Ан Хечи, Парис Хилтън, Рей Стивънсън, Роб Ригъл ## IMDB : Линк към IMDB ## Cinefish : Линк към Cinefish.bg ## Държава : САЩ ## Година : 2010 ## Времетраене : 1:56:14 ## Аудио : Българско ## Резюме : Алън Гембъл (Уил Ферел) и Тери Хойтц са партньори в полицейското управление на Ню Йорк, но работата им не е свързана със залавяне на престъпници и двамата рядко виждат екшън.Гембъл е повече от доволен от работата си, докато Хойтц е преназначен против волята си, след публичен инцидент с неволно натискане на спусъка.Партньорите боготворят топ-ченгетата на Ню Йорк – Дансън (Дуейн Джонсън) и Манцети (Самюел Л. Джаксън), но когато се появи възможност да блеснат, Гембъл и Хойтц осъзнават, че нещата не стават така както се очаква...

четвъртък, 19 септември 2024 г.

The Avengers / Отмъстителите (2012) BG AUDIO

The Avengers / Отмъстителите (2012) BG AUDIO
Marvel Studios представят "Отмъстителите" - неповторимият екип супер герои, съставен от емблематичните - Железния човек, Непобедимия Хълк, Тор – Богът на гръмотевиците, Капитан Америка, Хоуки и Черната вдовица. Когато се появява неочакван враг, заплашващ глобалната сигурност, Ник Фюри, директор на международната мироопазваща агенция, известна под името ЩИТ изпитва остра нужда от екип, който да спаси света от надвисналата катастрофа. Той ще кръстоса цялото земно кълбо в тази вълнуваща задача, за да събере членовете на екипа.

Creed II / Крийд 2 (2018) BG AUDIO

Creed II / Крийд 2 (2018) BG AUDIO
В новата съвместна продукция на MGM и Warner Bros. Адонис Крийд се опитва да намери баланса между семейните задължения и подготовката за следващия голям мач. Неочаквано обаче в живота му влиза и най-сериозното предизвикателство досега. Той трябва да застане лице в лице с противник, свързан с миналото на семейството му, и да издържи на напрежението, което ескалира преди предстоящия мач. Роки Балбоа е плътно до него по време на всички изпитания и заедно с Адонис се сблъскват с призраците от миналото. Задават си въпроса за какво всъщност се борят, за да разберат, че няма нищо по-важно от семейството

Между шамарите / Fist Fight (2017)

Между шамарите / Fist Fight (2017)
Последният учебен ден е, но предстоят съкращения на персонала в гимназия „Рузвелт“. Двама от най-всеотдайните учители в училището - миролюбивият преподавател по английски г-н Кембъл и агресивният преподавател по история г-н Стрикланд са в списъка на възможните потърпевши. B тoзи нeпpиятeн мoмeнт yчитeля пo aнглийcки eзик Aнди Keмбъл oбвинявa Poн Стрикланд зa гoлeмитe paзxoди. Poн e cилнo paздpaзнeн oт тoзи фaкт и cблъcъкът мeждy тяx e нeизбeжeн. Heщaтa въpвят oт лoшo към пo-лoшo, кoгaтo Poн пpeдизвиквa кoлeгaтa cи на дyeл cлeд yчeбнитe зaнятия. Hoвинaтa зa cблъcъкa ce paзпpocтpaнявa кaтo гopcки пoжap и cкopo ce пpeвpъщa в единственото по рода си събитие на yчилищeтo – боксов мач между учители. На паркинга. След часовете!

Антураж / Entourage (2015 г) Драма

Антураж / Entourage (2015 г) Драма
Дългоочакваната киноверсия на на отличения с награда Еми хитов сериал на HBO „Антураж", събира оригиналния актьорски състав на поредицата, начело с Кевин Конъли, Ейдриън Грение, Кевин Дилън, Джери Ферара и Джереми Пивън. Кинозвездата Винсънт Чейс (Грение) и неговите приятелчета Ерик (Конъли), Костенурката (Ферара) и Джони (Дилън) се завръщат обратно в бизнеса заедно с агента Ари Голд (Пивън). Може на някой от тях амбициите да са се променили, но връзката помежду им остава силна, докато продължават да се движат из капризния, и често пъти убийствен, свят на Холивуд. Във филмa участват още Били Боб Торнтън и Хейли Джоел Озмънт като Ларсен Маккредъл и неговия син Травис. От останалите актьори на сериала се включват и Пери Рийвс като съпругата на Ари Голд – „г-жа Ари "; Еманюел Чирикю като Слоун – неизяснената любов на Ерик; Деби Мазар като Шона - пиарката на Винс; Рекс Лии като лоялния Лойд; и Констанс Цимер като колежката на Ари - Дана Гордън. Емили Ратайковски и ММА шампионката Ронда Раузи се появяват като самите себе си във филма.

Jumanji: The Next Level / Джуманджи: Следващо ниво (2019)

Jumanji: The Next Level / Джуманджи: Следващо ниво (2019)
Четиримата младежи, които победиха играта в „Добре дошли в джунглата“ (2017), са вече колежани и се завръщат удома в Ню Хампшър за коледната ваканция. Всеки вече поотделно се опитва да пребори нови предизвикателства в живота. Когато Спенсър (Алекс Улф) отново влиза в играта, той трябва да бъде спасен и върнат в нашия свят. Тогава Марта, Фридж и Бетани трябва да се обединят и гмурнат в шеметно и дръзко приключение във вселената на Джуманджи. Но играта е счупена... Всичко, което те знаят за нея, вече не важи, защото Джуманджи не е само в границите на джунглата. Много по-голяма е, по-опасна, с много повече и непредвидими нива. Не всичко е това, което изглежда и те трябва да разчитат един на друг и на силите си, за да спасят Спенсър и да се измъкнат живи, преди играта да свърши.

сряда, 18 септември 2024 г.

Достигни ме - Reach Me(2014)

Достигни ме - Reach Me(2014)
Сюжетът се върти около това как една книга за самопомощ вдъхновява разнообразна група хора: журналист и неговия редактор, бивш затворник, хип-хоп магнат, актьор и ченге под прикритие. Създаването на Reach Me е повлияно най-малко отчасти от спомените на Херцфелд за гледането на телеевангелиста преподобния Айк и четенето на книгата за самопомощ на Наполеон Хил Think and Grow Rich , въпреки че Херцфелд казва, че филмът „не е за забогатяване, а за вяра в себе си.

Тежки престъпления / High Crimes (2002)

Тежки престъпления / High Crimes (2002)
## Резюме : Да предположим, че вие живеете живота, за който винаги сте си мечтали: имате процъфтяваща кариера, красива къща и най-важното - прекрасен съпруг. Някого, когото обичате и познавате по-добре от всеки друг. Сега да предположим, че всичко, което знаете - всичко, на което имате доверие - за съпруга си и живота ви заедно, може да се окаже лъжа. За Клер Кубик този кошмарен сценарий става твърде реалистичен. Клеър - успешна адвокатка и съпруга на Том, който е бизнесмен, развиващ собствен бизнес, води идиличен живот в Марин Каунти. Те са лудо влюбени и планират да имат семейство. Но случайно престъпление - една нескопосана кражба с взлом в дома им, предизвиква верига от събития, които разтърсват техния свят. Скоро след кражбата агенти на ФБР отиват в тях и за ужас на Клеър арестуват Том. Причините: истинското му име е Роналд Чапман, а той е бивш военен, който под прикритие е убил цивилни в Ел Салвадор, и е издирван беглец през последните петнадесет години. Клеър веднага решава, че става въпрос за погрешно идентифициране. Но Том признава, че е Роналд Чапман и той е бил част от нелегалната дейност, която е довела до масовото клане, за което е обвинен. Но той уверява Клеър, че е невинен и че реалните извършители се опитват да го натопят. Клеър се готви да защитава съпруга си в строго секретен военен съд, където нито едно от правилата, които тя познава, не се прилага. Когато на техния случай е назначен един "новак" - лейтенант Ембри, Клеър осъзнава, че се нуждае от помощта на някой, който знае тези правила и е готов да ги наруши. Тя се обръща за помощ към Чарли Граймс, бивш военен адвокат, който се радва на възможността да поемане случая. Скоро Клеър и Граймс постепенно започват да откриват нещо скандално. Клеър сега трябва да рискува кариерата си и дори живота си в стремежа си да разбере каква е истината.

Just Mercy / Милост (2019) BG AUDIO

Just Mercy / Милост (2019) BG AUDIO
Филмът „Милост“ проследява завладяващата истинска история на младия адвокат Браян Стивънсън (Майкъл Б. Джордан) и неговата борба за правосъдие и равноправие в САЩ. След завършването си в Харвард Браян отхвърля редица високоплатени възможности за работа. Той взима радикалното решение да се премести в Алабама и с помощта на местната юристка Ева Ансли (Бри Ларсън) да защитава най-уязвимите в съдебната система - грешно осъдените или тези, които нямат средства за адекватна защита. Един от първите и най-емблематичните му клиенти е Уолтър Макмилан (Джейми Фокс). През 1987 г. той е осъден на смърт за убийството на 18 годишно момиче, въпреки изобилие от доказателства в негова полза и това, че единствените показания против него са лъжливи и дадени от престъпник, манипулиран от властите. Младият и идеалистичен адвокат е въвлечен в лабиринт от правни и политически интриги и в години на съдебни дела, още по-отежнени от откритя и безочлив расизъм вроден в системата.

Тежки престъпления / High Crimes (2002)

Тежки престъпления / High Crimes (2002)
Ашли Джъд е в ролята на Клер Кубик, умна и сексапилна адвокатка, чийто подреден свят се срутва, когато ФБР обвинява съпруга ѝ Том (Джим Кавийзъл) в убийството на невинни граждани по-време на тайна военна операция преди 15 години. С помощта на проницателен адвокат, бивш военен (Морган Фрийман), Клер се бори да реабилитира Том, но е на крачка да изобличи правителствена афера. Тя трябва да рискува кариерата и живота си, за да стигне до истината. ## Резюме : Да предположим, че вие живеете живота, за който винаги сте си мечтали: имате процъфтяваща кариера, красива къща и най-важното - прекрасен съпруг. Някого, когото обичате и познавате по-добре от всеки друг. Сега да предположим, че всичко, което знаете - всичко, на което имате доверие - за съпруга си и живота ви заедно, може да се окаже лъжа. За Клер Кубик този кошмарен сценарий става твърде реалистичен. Клеър - успешна адвокатка и съпруга на Том, който е бизнесмен, развиващ собствен бизнес, води идиличен живот в Марин Каунти. Те са лудо влюбени и планират да имат семейство. Но случайно престъпление - една нескопосана кражба с взлом в дома им, предизвиква верига от събития, които разтърсват техния свят. Скоро след кражбата агенти на ФБР отиват в тях и за ужас на Клеър арестуват Том. Причините: истинското му име е Роналд Чапман, а той е бивш военен, който под прикритие е убил цивилни в Ел Салвадор, и е издирван беглец през последните петнадесет години. Клеър веднага решава, че става въпрос за погрешно идентифициране. Но Том признава, че е Роналд Чапман и той е бил част от нелегалната дейност, която е довела до масовото клане, за което е обвинен. Но той уверява Клеър, че е невинен и че реалните извършители се опитват да го натопят. Клеър се готви да защитава съпруга си в строго секретен военен съд, където нито едно от правилата, които тя познава, не се прилага. Когато на техния случай е назначен един "новак" - лейтенант Ембри, Клеър осъзнава, че се нуждае от помощта на някой, който знае тези правила и е готов да ги наруши. Тя се обръща за помощ към Чарли Граймс, бивш военен адвокат, който се радва на възможността да поемане случая. Скоро Клеър и Граймс постепенно започват да откриват нещо скандално. Клеър сега трябва да рискува кариерата си и дори живота си в стремежа си да разбере каква е истината.

Le missionnaire / Мисионерът (2009) BG AUDIO

Le missionnaire / Мисионерът (2009) BG AUDIO
След седем години в затвора, Марио Дикара най-после е свободен. Той обаче не е разчистил съвсем връзките си с подземния свят и се притеснява, че някой от там може да го потърси. Затова Марио се обръща към единственият човек, на когото има пълно доверие – брат си Патрик. Патрик е свещеник и най-мъдрото, което му хрумва, е да предложи на Марио да се скрие за известно време в някое затънтено крайче на Франция. Например в малко село в регион Ардеж, където да отседне при отец Етиен. Марио се съгласява, дегизира се за всеки случай с расо за пътуването и тръгва към селцето. Но когато пристига, неприятностите му тепърва започват. Отец Етиен е починал наскоро и жителите на селцето решават, че Марио е новият свещеник.

вторник, 17 септември 2024 г.

Живот назаем 2010 г. Екшън/Сай-фай

Живот назаем 2010 г. Екшън/Сай-фай
Живот назаем“ (на английски: Repo Men) е щатско-канадски научнофантастичен екшън филм от 2010 година на режисьора Мигел Сапочник, базиран на романа „The Repossession Mambo“, написан от Ерик Гарсия, във филма участват Джуд Лоу, Форест Уитакър, Лийв Шрайбър, Алис Брага, Карис ван Хоутън, Чандлър Кантърбъри, РЗА, Ивет Никол Браун, Джон Легуизамо. Филмът е пуснат на 19 март 2010 г.

Shooter / Снайперист (2007) BG AUDIO

Shooter / Снайперист (2007) BG AUDIO Пригответе се за спиращи дъха вълнения с Марк Уолбърг, който възпламенява екрана в най-забележител...